MOIRA | OAMENII ŞI LACRIMILE LOR

MOIRA | OAMENII ŞI LACRIMILE LOR

O ţară, în care toată lumea plânge. De ce oare nu se vede  însă nicio lacrimă? Ne-am schimbat…De ce simțim această nevoie să ne transformăm în statui golite de sentimente? Am devenit atât de ipocriți….Încercăm să ajutăm pe alţii în speranța că Acolo, cineva ne va întoarce gestul înzecit și așa ne vom bucură de un loc călduț, în lumea promisă, de Dincolo.

O ţară,  în care oricine se roagă … să nu pățească la fel. În durerea celui de lângă noi, nu vedem suferința lui, ci eventuală noastră tragedie. Așa începem să ridicăm ziduri, în încercarea ridicolă de a ne păzi. De ce? Să fugim din faţa Destinului?! Hmmm…Cam greu! Dacă nu, imposibil!

Chiar dacă nu credem, Atropos, Clotho și Lahesis, Moirele eline   nu au încetat nicicând să-și toarcă firul subțire, să-l depene  și  să-l curme la nesfârșit.

(Sursă: https://dexonline.ro)

Schadow_Grabmal_Alexander_2

Am devenit gri și șterși, deși, culmea, purtăm straie din ce în ce mai colorate și ieșim în lume afișând feţe fericite și personalități volubile.

Un fapt banal. Acum ceva timp, am avut o senzație neplăcută când, , intrând într-un magazine cunoscut, “unul în tendințe”, am constatat, rotindu-mi privirea  ca am în jur mult prea mult negru. Alături încă o altă pleiadă de nuanţe stinse. Ferestre supraîncărcate de pâcla zilelor noastre. Nimeni nu mai caută adevărată imagine de dincolo de praf. Razele de soare ne ard acum privirile, nu ne mai aduc fericirea pe chip… Ascundem lumina și cerul senin, în spatele norilor gri și lăsați precum cortinele peste Pământ.

O prietenă din spațial virtual îmi atrăgea discret atenția că situația nu stă chiar așa. Mai avem o șansă! Nu este totul numai uscăciune. Mai există din loc în loc, din om în om și oaze de verdeață! Adevărat, am spus! Este complet greșit să generalizăm! Dar…ce să vezi! Oazele ard sub privirile noastre inerte. Suntem oamenii cu mii de cioburi în priviri, suntem toți mici KARL, din povestea lui Andersen.  Nu s-a spart o oglinda, ci cerul se destrămă, puțin câte puțin, peste o lume cu măști de carnaval grotesc.  Prin mijlocul tuturor nu se mai plimbă o sanie cu Crăiasă Zăpezii în ea, ci o Umbră târându-şi anevoie coasa, lăsând în urma ei dâre de sânge pe cărările vieții celor care încă mai cred în speranțe și vise. Dâre de lacrimi pe feţe de părinți,  de frați, de soții, de copii…

El-Tiempo-Weather

În rest, nimic…

O ţară plânge, dar nu văd lacrimi niciunde…

“Oazele de verdeață”, din comentariul prietenei mele, dispar fără urmă și o dată cu ele le facem “oamenilor frumoși” pașapoarte cu vize inn regulă către lumi mai bune… Pictate în tonuri mai calde… Se pare că pictorul lumii noastre ține în mână o pensulă, pe care culorile vii s-au  uscat de mult… Iar el nu mai găsește nicăieri o lacrimă, care înmoaie vopselurile!

Păcat…

Ne mai rămâne însă ceva de făcut! Să nu ucidem și curiozitatea, aceea de demult, a lui Epimeteu, fratele lui Prometeu.

pandora11L

Să ne reamintim, oameni, că acesta a deschis o cutie, “cea a Pandorei si astfel toate relele din interior au scapăt si s-au împrăștiat pe pământ. Înfricoșat, s-a grăbit sa închidă capacul, neobservând că singurul lucru, care rămăsese pe fundul cutiei era Speranța.” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Pandora)

Să încercăm să învățăm măcar acum ceva…Să scoatem la lumină speranța, că într-o zi o lacrimă va atinge din nou țărână uscată și vom mai da o șansă să vedem iarăși oaze de verdeaţă…

“Îmi place mereu să merg prin ploaie, așa nimeni nu poate observa că plâng.” Charlie Chaplin (Sursă: autori.citatepedia.ro)

Reclame

Un gând despre &8222;MOIRA | OAMENII ŞI LACRIMILE LOR&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s